Tüp Bebek

Tüp Bebek

Laboratuvar ortamında anne adayından alınan yumurta ve baba adayından alınan spermin döllendirilerek anne rahmine yerleştirilmesiyle başlayan tedavi yöntemi tüp bebek tedavisi olarak adlandırılmaktadır. Tüp bebek tedavisinin ilerleyişi ve evrelerini incelemek için web sitesini ziyaret ederek detaylı bilgi edinebilir ve tüp bebek hakkında daha çok bilgiye ulaşabilirsiniz . Tedaviye başlamadan önce çiftlerin fiziksel ve biyolojik sağlık taramaları ile birlikte psikolojik olarak da tüp bebek tedavisine başlamaya hazır olup olmadıkları değerlendirilmelidir. Tedaviye başlamadan önce yapılan taramalarda anne rahmi ve yumurtalarında herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığı saptanmalıdır. Tüp bebek tedavisi sürecinde döllendirilen yumurta anne rahmine yerleştirildiğinde rahimde yumurtanın tutunmasını engelleyecek herhangi bir sorun veya kist olmadığından emin olunmalıdır. Bunun yanı sıra baba adayının sperm kalitesi de döllenme için büyük önem taşımaktadır. Gerek görüldüğü takdirde spermlerin sayısı ve kalitesi de tedavi öncesinde taramadan geçmelidir.

Tüp Bebek Tedavisinde Yaş Sınırı

Anne ve baba adaylarının taramasının ardından herhangi bir olumsuzluk yok ise laboratuvarda döllenen yumurta anne rahmine yerleştirilir. Bu işlemden sonra çifti sabırlı bir

bekleme sürecinden geçmektedir. Tüp bebek tedavisinde belirli bir yaş sınırlaması yoktur. Fakat kadınlar doğduklarında bir yumurta rezervi ile dünyaya gelirler ve bu yumurta rezervi her ay adet olduklarında azalmaya başlar. Erkeklerde böyle bir sperm rezervi veya kullanımı olmamasına karşın yaş ilerlemesiyle sperm sayı ve kalitesinde düşüşler yaşanabilir. Ülkemizde de evlilik yaşının 30’lu yaşların ilerisinde olmaya başlamasıyla çiftlerin doğal yoldan bebek sahibi olma oranlarında ciddi bir düşüş yaşanmaktadır. Tüp bebek tedavisi sabırlı ve doktorun talimatlarına uygun bir şekilde devam ettiğinde olumlu sonuç alma oranı en yüksek tedavilerden biridir.